3 november 2008

Nog een FLINKE bug in CS4...


Al eerder hier gemeld: de bug in CS4 met teksvariablen en directe PDF output van DataMerge (Gegevens-samenvoeging). 

InDesign secrets heeft een andere flink ernstige bug in InDesign CS4 ontdekt: wanneer je een ander InDesign document plaatst in je Layout* in CS4, dan worden de stramienitems van dat geplaatste InDesign document NIET meegenomen als je een PDF maakt van je InDesign document!

Ouch!

Maar na wat experimenteren met het plaatsen van verschillende CS3 en CS4 documenten in een CS4 layout blijkt de bug dieper te gaan: van sommige documenten komt zelf geen enkel stramien item zichtbaar binnen bij plaatsen, de automatische paginacijfers verdwijnen keer op keer!

Dus voorlopig: PDF maken van het bestand en deze plaatsen in plaats van het InDesign document zelf, kortom: de 'ouderwetse route' volgen tot de bugfix...

*Ik neem aan dat je weet dat je, net zoals een afbeelding, pagina's uit een ander InDesign document direct als afbeelding kunt plaatsen in een ander document. Wist je dat niet: koop mijn boek en lees het eens goed door! ;-)


Het originele document:
Het document in een layout geplaatst: weg voetregel! (Ook een afdruk of een PDF mist de voetregel die je mist op het scherm.)
Oh oh: das niet best Adobe!!!

Geen opmerkingen: