18 januari 2010

De verdwenen Acrobat PPD onder OS X 10.6


UPDATE 2012:
De link genoemd hieronder voor de download van de PPD  is gewijzigd en het bericht aangepast! Klik met de rechter muisknop op de link Acrobat 9 PPD en kies bewaar als.

Vanwege wijzigingen in Mac Os X 10.6 zelf, werkt de Adobe PDF printer niet meer, een oplossing is beschreven op een bericht op mijn blog (hier).

Nu is de update van Acrobat Pro 9 hier op aangepast. Probleem is dat bij het verdwijnen van de printer ook de Acrobat PPD (Printer descriptie) is verdwenen!

Wil je bijvoorbeeld een document 80% verkleinen in een PDF (en het document aanpassen aan een ander paginaformaat), dan kun je niet meer als PPD bij het bewaren (afdrukken naar) als 'Postscript bestand' in InDesign dit opgeven. De 'Generic Postscript' PPD geeft nl 'Defined by driver' als formaat op (=je documen-formaat met evt. registratie-tekens etc.).

Maar gelukkig: de oplossing is om de PPD's weer te installeren. Deze kun je echter niet meer vanuit Acrobat 9 installeren, maar je kunt ze hier downloaden en weer installeren:

Nu is de Acrobat PPD weer terug en kun je, via postscript dat wel, helaas dus 'ouderwets' platgeslagen, een afwijkend paginaformaat en het bijbehorende (!) percentage van het formaat opgeven.
Plaats de gedownloadde PPD in deze map:

32bit Windows 7/Vista :
C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CS5\Presets\PPDs
64bit Windows 7/Vista :
C:\Program Files(x86)\Adobe\Adobe InDesign CS5\Presets\PPDs
Macintosh :
Macintosh HD\Aplicaton\Adobe InDesign CS5\Presets\PPDS

Op de Mac kun je het ook proberen in:
Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/en.lpr
of
Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/nl.lpr


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Super bedankt.
Op de site van Adobe kwam ik er niet uit.

Anoniem zei

Bedankt! Even Googlen, kom direct hier op uit en het werkt. Geweldig

Anoniem zei

thanks! kom anders nooit achter!