29 maart 2010

...en met welk programma is dit gemaakt...?


OK, een vraag:
Met welk programma is het volgende SWF'je gemaakt:Klik op de Toon INFO en Verberg INFO knoppen en denk aan 12 april ;-)7 opmerkingen:

André Mesker zei

Ik zie het al, dat is gemaakt in Powerpoint, dat herken ik meteen. :-P

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Auw! Het gaat me om de mogelijkheden he, niet het knappe ontwerp! LOL! ;-)

André Mesker zei

Haha, ik ging er al van uit dat dit strax in Indesign CS5 mogelijk is. Wel erg cool. Nu maar hopen dat Steve Jobs niet teveel zieltjes wint met zijn anti-Flash uitspraken. ;-)

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Tja, Adobe zet heel hard in op Flash met de komende CS5 terwijl de trend (mede onder invloed van Jobs) naar HTML 5 neigt.

En dan komt straks een 'rich' ePub publiceren erbij - over twee jaar ziet alles er denk ik geheel en geheel anders uit op dit gebied. Je vraagt je af waar je nu moet gaan investeren qua kennis...

Het is nu allemaal volop in beweging: van Flash naar HTML 5 van papier naar ePub...

André Mesker zei

"HTML5" lijkt nu de magische kreet maar die heeft toch (nog) lang niet al die mogelijkheden die Flash heeft? Ik zie soms Flash-sites met particle-effecten en motion-blur. Kan html5 dat ook? En waar maak je dat dan in? Vragen vragen... Inderdaad, waar moet je nu je pijlen op richten als het WereldWijdeWeb lijkt te gaan veranderen...

Walter Bravenboer zei

misschien moet iemand me maar eens vertellen waarom ik in Indesign met flash zou willen werken? Leuk al die web-frutsels, kan ik dan weer 800 euro neerleggen voor dingen die ik nooit gebruik?

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

>misschien moet iemand me maar eens vertellen waarom ik in Indesign met flash zou willen werken? Leuk al die web-frutsels, kan ik dan weer 800 euro neerleggen voor dingen die ik nooit gebruik?

Tja, zie het als een eerste kennismaking met 'Rich content', papier zal in de komende jaren naar e-readers en iPads gaan: we zullen opnieuw moeten gaan denken als InDesign vormgevers (Liggend formaat bv. zal meer worden gebruikt). Of dat Flash wordt... wie weet! Maar dat pagina's 'gaan bewegen en afspelen' is de toekomst...