20 oktober 2011

Lokaal werken met DPS folios vanuit InDesign weer mogelijk!

.
Een van de dingen die zo heel anders was tussen de beta- en de officiƫle release van Adobe DPS voor InDesign was dat je altijd on-line moest werken.

Met de onlangs uitgebrachte update van de Adobe DPS plug-ins voor InDesign van 3 oktober (versie 1.6.0*) is dat veranderd. Zolang je niet inlogt via de Folio Builder kun je toch nieuwe folio's maken: off-line folios! Je ziet dan Lokaal Folio staan bij het aanmaken:
Testen kun je een folio altijd met de Preview functie onderaan het deelvenster Folio, maar ook via Bestand > Voorvertoning van Folio.

Je kunt een Folio die je off-line (lokaal) hebt gemaakt weer uploaden naar Adobe's 'cloud' met de optie uit het Folio Builder deelvenster-menu Uploaden naar Folio Producer.


Het symbool achter de naam van een Folio laat zien of een Folio off-line staat (niet 'in de cloud' bij Adobe):


Ben je wel ingelogd, maar wil je een nieuwe Folio toch (eerst) lokaal houden en testen (veel sneller!!!) voordat je upload, dan kun je nu bij een nieuwe Folio onderaan de optie Lokaal Folio Maken aanzetten:


*LET OP: Dit zijn TWEE downloads: een voor de Folio tools en een aparte voor het Folio Builder paneel zelf! Dat is erg onduidelijk en kan je in de problemen brengen omdat InDesign blijft zeuren dat je moet updaten.
Lees (en vind de download links) hier!!.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je houdt het beste weer voor laatst: HEEL heel hard bedankt voor deze *LET OP!