27 mei 2014

Alineastijlen en.. tekenstijlen, jawel: óók in Word!

.
In een eerder berichtje hier heb ik het gehad over het plaatsen van Word-documenten waarbij de importoptie ingesteld was op Opmaak verwijderen uit Word-bestand, zie hier.
Dit berichtje gaat ook over lokale opmaak zoals vet en cursief.

Maar wist je dat je ook in Word gebruik kunt maken van Tekenstijlen zoals in InDesign?
Deze Word-tekenstijlen werken zoals ze dat ook doen in inDesign: je legt alleen vast wat moet afwijken, dus alleen 'bold' of alleen 'cursief'

Gebruik je netjes alineastijlen en tekenstijlen in Word dan kun je door de importoptie Opmaak behouden bij het plaatsen van tekst dus niet alleen keurig netjes Word-alineastijlen mappen naar InDesign-alineastijlen maar dus ook Tekenstijlen!3 opmerkingen:

Gert Verrept zei

Omdat zo weinig mensen van deze functies gebruik maken hebben we er een macro rond gemaakt, die deze tekenstijlen aanmaakt op deze manier kunnen we steeds de "opmaak behouden functie" aanhouden bij het importeren. In ID hebben we wel dezelfde styles aaangmaakt zodat alles mooi behouden blijft.

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Een macro voor Word die lokale opmaak wijzigt naar een stijl, moet ik het zo zien? Dat klinkt interessant!

Gert Verrept zei

Inderdaad, we zoeken naar alles wat cursief, vet, vetcursief, superscript staat en maken er een tekenstijl van waarbij we de stijl de naam geven van de char style die we in Indesign aangemaakt hebben in de templates. Bij het importeren wordt alles netjes overgenomen en kan je ook de "alt" toest gebruiken bij het toekennen van een paragraafstijl.