1 december 2015

Update voor Indesign CC 2015!

.
Vandaag een hoop updates van Adobe, voor bijna elk programma. Plus de mededeling dat Edge Animate niet verder ontwikkeld wordt en dat Flash Professional ook het loodje legt: beide programma's worden komend jaar één: Adobe Animate CC.
We zullen het zien...

Wat is er nieuw voor InDesign CC 2015 build 11.2?
Wel, bugfixes (maar niet allemaal, helaas...) natuurlijk (Zo schaalt de Open/Plaats dialoog in Mac OS X El Capitan weer zonder steeds de grootte te verliezen) en is vooral veel uitgebreid naar Publish Online!
  • Je kunt nu een bestaand document vervangen! De URL blijft dus hetzelfde, je kunt je document nu bijwerken ('updaten') op dezelfde URL (webadres)
  • je kunt aangeven dat je een download van de (platgeslagen! Dus geen animaties!)  PDF-versie beschikbaar wil maken; de soort PDF (preset) kun je kiezen in het tweede scherm;

  • Betere (veel betere!) ondersteuning voor transparantie zoals tekst met een schaduw (vreemd genoeg niet in FXL ePub maar wel in de HTML online...);
  • In veel export-dialogen (PDF, iPDF, ePUb) vind je nu een optie om direct ook een online versie te publiceren;
  

 
 
  • Statistieken! In je webdashboard (onder menu Bestand) vind je nu een overzicht van bezoekersaantallen enzovoort. Dit is nog wat beperkt, zo kun je (nog!) niet per document gegevens opvragen.

 


 

Dan nog wat kleinigheden: Glyphs. Selecteer je een teken dan zie je meteen een popup-menu met alternatieve glyphs als die er zijn in dat lettertype en kun je met één klik de glyph kiezen. Dit is een voorkeur: je kunt de alternatieve glyphs bij een selectie ook uitzetten.


 
 

1 opmerking:

Jochen Vansteenkiste zei

Dank je wel alweer voor deze heldere uitleg!