28 juli 2017

Hangende bullets bij lijsten

.
Deze 'truc' kwam voorbij tijdens de discussies op de Adobe forums: hoe maak ik een opsommingsteken (bullet) 'hangend' dus buiten de marge van het tekstkader?

De oplossing zit 'm in het gebruiken van een genummerde lijst in plaats van een lijst met opsommingstekens in combinatie met een Tekenstijl met flink wat afspatiƫring.

Maak een tekenstijl aan voor de bullet, bijvoorbeeld met een bepaalde corpsgrootte en kleur wanneer je de bullet anders wilt vormgeven dan het corps enzovoort van de alinea die je gaat voorzien van de opsomming. Geef echter een grote afspatiƫring op, bijvoorbeeld -800




Maak nu een alineastijl aan en ga naar de opsommingsfuncties, maar geef als lijsttype nu op Genummerde lijst(!) en dus NIET opsommingstekens (zoals je misschien zou verwachten). Zet ook inspringen links en eerste regel inspringen op 0 mm! Maar geef wel een tab op, in dit voorbeeld 6,5 mm.

In het veld voor de nummering geef je nu op een witruimte (haarfine spatie), gevolgd door... een bullet (type Alt-8 om de bullet op te geven*) en weer gevolgd door een tab. Geef dit geheel de tekenstijl die je zojuist hebt aangemaakt.
* Je kunt dit ook uit het uitklapmenu kiezen:






Resultaat:








Geen opmerkingen: