28 november 2017

Callas PDFToolbox (en... QuarkXPress!)

.
Natuurlijk ken je Acrobat Pro, maar er is nog een andere belangrijke speler op dat gebied: Callas met pdfToolbox!

pdfToolbox kun je zien als 'stand alone' vervanger van Acrobat maar je kunt het ook als een plug-in van Acrobat gebruiken:pdfToolbox maakt zaken als Preflight (en correctie!) makkelijker. Denk daarbij aan het tonen van maximale inkt-limiet en dergelijke.

pdfToolbox werkt met een makkelijke te navigeren venster met 'taken', ze noemen dat Switchbox:
Zo kun je, vergelijkbaar met de Gereedschappen aan de rechterkant van Acrobat DC, kiezen of je met Pagina's, Fonts, Kleuren en dergelijke aan de slag wil.

Hieronder zie je de Switchbox Colors voor een PDF:
Daarbinnen kun je weer een taak selecteren, zoals het omzetten van Steunkleuren naar CMYK enzovoort:
Een klik op Execute voert de taak uit.

Zo zijn er uiteraard ook taken voor het beheren can ICC profielen en omrekeningen:In de 'stand alone' applicatie heb je ook snel beschikbare mogelijkheden speciaal voor Prepress, bijvoorbeeld het controleren van de maximale inktdekking:


Als Plug-in voor Acrobat Pro kun je de Switchbox bereiken onder het menu Insteekmodules (NL versie):Zo zijn er ook Profiles, vergelijk het met Preflight: een voorbeeld is het omrekenen naar een ander profiel, bijvoorbeeld naar een 300% inktdekking:

QuarkXPress gebruikt de Callas PDF engine bijvoorbeeld en heeft (je moet snel zijn) tot eind november een prachtige aanbieding: pdfToolbox gratis bij de aanschaf (of update naar) QuarkXPress 2017!

Je vindt de details hier
Zoals je hier al eerder hebt kunnen lezen gaat het met QuarkXPress de zeer goeie kant op, vooral het maken van HTML5 Apps, ePubs en zelfs websites is zeer, zeer flexibel.

Meer over Callas pdfToolbox in onderstaande YouTube video: