13 mei 2019

CC 2019 en 2018... ouder 'mag' niet meer!


Adobe geeft en Adobe neemt...
Vanaf nu is het niet meer mogelijk om software uit de Creative Cloud ouder dan één versie terug te downloaden en te installeren!
De enig uitzondering is de CS6 versie met een licentie, dus serienummer (dus niet de Creative Cloud versie van CS6!).

De reden is waarschijnlijk rechten van derden (waaronder Oracle Java).

Heb je de versies nog geïnstalleerd, wis ze dan niet! het kan zijn dat je een mededeling krijgt dat je ze moet wissen van Adobe, maar dus lekker laten staan.

Meer info hier:
https://theblog.adobe.com/changes-to-creative-cloud-download-availability
2 opmerkingen:

walter bravenboer zei

Lekker dan, we hebben verschillende plugins en ook onze webshop software die 'oudere' versies nodig hebben. Los van het feit dat niet alles wordt ge-update, lopen veel ontwikkelaars vaak een of meerdere versies achter.
De wildgroei aan versies die we hier binnenkrijgen is niet normaal meer, 'vroeger' had je hooguit twee of drie verschillende versies, nu zien we bestanden van zes of meer types. Gelukkig is het meestal met PDF's, maar het wordt allemaal niet overzichtelijker.
Nu plugins als Pitstop ook met abonnementen werken, wordt alles alleen maar duurder, maar we mogen onze prijzen niet verhogen natuurlijk.

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Ik kan ook niet zeggen dat ik een grote fan ben van abonnementen... Prima voor bedrijven met wisselende arbeidsplaatsen, maar het zou naast een 'gewone' licentie moeten bestaan. Keuze dus.