6 februari 2009

Errata CS4 boek


Jaja, zes controles, drie redacteuren, een eindredacteur en een drukproef-controle... en dan nog dingen over het hoofd gezien :-(
Een aantal opmaakdingetjes (een kruisverwijzing die vet staat ipv. cursief) etc, gelukkig minimaal en nauwelijks op te merken.

Toch een aantal (kleine) inhoudelijke dingen:

Pagina 33 onderaan: de toetsen voor verberg deelvensters etc. te weten Tab en Shift tab zijn omgewisseld.

Pagina 47: eerste TIP: zowel bij undo als redo staat Ctrl/Cmnd-Z. Redo moet uiteraard Ctrl/Cmnd+SHIFT-Z zijn;

Pagina 83: er staat een pijl ZONDER nummer in de afbeelding (bij Afbreekzone) en er is geen uitleg in de tekst over de afbreekzone! De tekst in de zijkolom daarover is weggevallen:
"De Afbreekzone (6) heeft alleen een uitwerking bij links lijnende tekst: het is de afstand die een woord moet hebben vanaf de rechterkant van het tekstkader voordat het wordt afgebroken".

Pagina 93: het had duidelijker in de TIP moeten staan dat dit vooral voor CS3 geldt; CS4 heeft zoals verderop in het boek uitgelegd ingebouwde mogelijkheden voor automatisch pagina invoegen. Verder is de tip ook wel voor CS4 relevant, maar net iets minder dan voor CS3.

Op pagina 107 staat de tekst '*Deze opties zie je ook etc' over de onderste afbeelding heen ipv in de zijkolom wat hoger. Dit is vreemd want in het document EN de PDF is deze tekst niet zichtbaar (ligt onderop), dat is een drukker RIP die niet helemaal compatible was blijkbaar ;-)

Pagina 121: in de tekst onderaan is sprake van de alineastijl 'Body text' terwijl in het screenshot de naam 'Artikel' is te lezen (inhoudelijk maakt dit echter niet uit).

Pagina 147: de zoekcodes voor Vaste spatie en Aanmaakdatum zijn hetzelfde! De vaste spatie zoekstring is juist, maar voor Aanmaakdatum moet dit zijn O ipv S (het metateken voor aanmaakdatum staat ook foutief in de Adobe documentatie!) Met dank aan Wim Ruberg.

Pagina 333: onder de afbeeldingen is nog sprake van 'vierkanten': dit moet uiteraard 'ovalen' zijn.

Pagina 359: in de afbeelding staan de nummer 1 en 3 ipv. 1 en 2 (zoals in de tekst wel correct staat – de 3 bij de afbeelding moet dus 2 zijn).

Geen opmerkingen: