8 februari 2010

Dropbox en InCopy


Voor de lezers van dit blog die ook met InCopy werken:
Zoals je weet zijn er twee 'workflows' mogelijke, een workflow met zogenaamde 'packages' (pakketen) en via een server.

Maar er is een interessante tussenweg: via dropbox.

Dropbox is een on-line opslag met een groot verschil ten opzichte van de meeste andere on-line opslag: je kunt lokaal op je machine een map aanmaken die automatisch wordt gesynchroniseerd met de on-line map: sleep je een bestand op je eigen lokale harde schijf in de dropbox map dan wordt dit bestand automatisch geupload. Deze map kun je niet delen met anderen! Zodra iemand een bestand bewaart in de gedeelde map wordt dit nieuwe of gewijzigde bestand automatisch bijgewerkt op alle lokale mappen van gebruikers die de map delen.

En dat werkt dus ook prima met InCopy, je zou het een 'poor-mans server' kunnen noemen maar het werken met inchecken en uitchecken van bestanden in InCopy via de dropbox map werkt hetzelfde als via een 'gewone' server! Ik heb het getest en de snelheid is best te doen, niet langzamer dan over een VPN van een veraf gelegen server elders in het land bijvoorbeeld.

Afijn, probeer het uit: tot 2 GB is alles gratis! Bevalt het en wil je meer opslag dan kun je altijd nog het lage bedrag betalen. Werkt met Mac en Windows in één workflow.

Geen opmerkingen: