27 september 2010

Gratis uitbreidingen voor CS5


Een paar mooie en handige uitbreidingen (plug ins, of extensions zoals ze ook wel worden genoemd, jaja!) zijn GRATIS te downloaden voor InDesign CS5 via de website van 65bit:

De eerste is MULTI DO, info hier. Dit is een soort 'History' venster in je menu balk onder Bewerken/Edit. Je kunt dan een aantal stappen in één keer ongedaan maken (zoals in Photoshops History paneel) in plaats van stap vppr stap terug te moeten. Er bestaan commerciele oplossingen voor (zoals in bjvoorbeeld Blatner Tools is te vinden) maar deze MULTI DO is gratis.
Installeren gaat via de extensie manager van Adobe. Dubbelklik op het gedownloade MULTI DO bestand, de extensie manager opent. Geef toestemming om te installeren - en klaar.

De tweede is REVEAL. Simpeler en misschien zelfs niet meer echt nodig sinds CS4, maar REVEAL voegt een extra menu toe aan het Koppelingen/Links paneel dat een voor geselecteerde afbeelding de mogelijkheid biedt deze te tonen in de verkenner/Finder.1 opmerking:

Unknown zei

Beste Frans,

Ik zou graag MultiDo installeren, maar ik kom niet verder dan de manager:"geen machtiging om uit te voeren"! Ik krijg deze melding ook in Photoshop.

Bedankt en de groetjes,
Sue