23 februari 2011

QuarkXPress 9!

Quark had vandaag een on-line presentatie van hun Dynamic Publishing oplossing, publiceren naar (oa) de iPad direct vanuit QXPress.

Tevens werd QXPress 9 geïntroduceerd.

Ze staan niet stil daar bij Quark!
Doel van QXPress 9: iPad publishing maken voor iedereen, kleine zzp'r en grote bedrijven. Ingebouwd in QXPress 9. Zelfs direct een App maken van je publicatie schijnt mogelijk!

Ziet er goed uit. Wat opvallend is is dat je in één document de horizontale en verticale Layout kunt maken en zien en zonodig synchroniseren zoals alleen Quark dat kan. In InDesign is een verticale en een horizontale layout een part InDesign document


Tevens introduceert Quark, een eenvoudige manier om interactieve(!) eBooks te maken, genaamd Blio! Hiermee kun je web-overlays, video's enzovoort toevoegen aan een Blio eBook. Je kunt vanuit elk Print-document simpel een ePub maken en laten tonen in reflow-view van een ePub eBook in QXPress.
Tekstkaders en illustraties zijn simpel te 'taggen' om de leesvolgorde te bepalen, allemaal direct in QXPress 9.


Om het allemaal wat visueler te maken en te laten zien hoe gemakkelijk het maken van interactieve iPad publicaties gaat in QXPress 9,
In het kort de basis hieronder in een filmpje:Behalve al het ePub en iPad gebeuren zit er nog veel meer leuks in QXPress 9:
Conditional Styles is de QXPress variant van Geneste Stijlen in InDesign, het werkt vergelijkbaar;
Verankerde objecten nu ook in QXPress 9, jawel! En het werkt net als in InDesign met behoud van paginapositie links/rechts gespiegeld enzovoort:
Natuurlijk nu ook in QXPress 9: automatisch nummerende lijsten!
Verschillende kadervormen maken met de Shape-maker:


Afbeelding-grids maken: een reeks afbeeldingen automatisch in grids plaatsen:
Story-linker: eenvoudig kaders verbinden maar ook weer losmaken en aangeven of tekst in laders behouden moet worden enzovoort;
Story editor: ook die kennen we van InDesign:
Nieuwe Clone tools:
Om het allemaal opnieuw wat visueler te maken deze nieuwe mogelijkheden in QXPress 9,
hieronder nog een filmpje:

Meer info?


En wanneer komt dit alles? Wel binnen een paar weken!
Eat your heart out Adobe!!4 opmerkingen:

w.m. bravenboer zei

Ik vind de iPad functie behoorlijk elegant, jammer dat Quark qua DTP eigenlijk al bijna in de vergeethoek zit... De Digital Publishing Suite van Adobe is erg complex (ik doe mee met de Prerelease), en van de prijzen die ik zie voor iPad publicaties krijg ik nogal hartkloppingen.
Niettemin ziet Quark 9 er leuk uit, ik zal het zeker eens proberen, Adobe heeft hard competitie nodig, ze krijgen nogal een arrogante houding vind ik... (zie prijs-politiek USA-rest vd wereld)

Anoniem zei

Helemaal mee eens: Kijk ook eens naar het ellendige Acrobat X, Verklaard wel waarom er nog geen rumors omtrent InDesign CS6 verspreid zijn!! Voorheen had Adobe ook concurrentie met Photoshop in de vorm van LivePicture.... Helaas is Quark de enig overgeblevene!

Wat dacht je van de prijspolitiek bij Updates & upgrades. Xpress is erg goedkoop(realistisch) geworden.

Dat houd de dames en heren bij Adoobi scherp, zullen we maar zeggen.

wim van dijk zei

Ook binnen Wifac juichen we concurentie van Adobe meer dan toe.

ze verlagen jaar op jaar onze marges en zijn veel te arrogant!

Wim van Dijk

wifac

Michael Weijenberg zei

Hihihi, kan gniffel toch niet onderdrukken als men het over de prijs van QXP heeft. Een upgrade van QXP kost €629,51 incl BTW Een upgrade van CS4 Design Standaard naar CS5 (NL) is € 688,85 incl BTW. Dus een verschil van? € 59,34 waar dan gelijk nw versies van Illustrator en Photoshop bij krijgt (de upgrades die je tztz toch mpet doen voor QXP). Afgezien van het Digital Publishing gedeelte aan de ontwerp kant, je hebt nog steeds dezelfde Apple dev account nodig en de iOS SDK, voegt deze nieuwe versie niets toe aan de huidige versie van InDesign CS5. En over de geruchten, schrijf 11 april 2011 maar vast in je agenda ;-)