23 maart 2011

Vooruit, nog één keer haren vrijstaand maken dan

OPMERKING 2018:
Dit zijn video's van lang geleden, Photoshop CC 2018 heeft een andere en verbeterde manier om dit soort werk nu te doen!

Foto's: Martin Evening


Jee, dat vrijstaand maken is echt populair!
Ik heb hier al twee berichtjes over de nieuwe gereedschappen in PS CS5, maar er was een aantal keren het verzoek om toch nog een keertje alle stappen (ook voor oudere PS versies) een keer goed door te lopen.

Oke, dan: een filmpje!
(LET OP: Als het beeld uitfade volgt er nog een ander methode van dit voorbeeld! Blijf dus kijken!)

Twee manieren: de eerste maakt twee selecties om tot een masker te komen, de tweede gaat wat grover met één handeling om tot het masker te komen. Aan het eind van het tweede voorbeeld nog een extra werkwijze met het Doordrukken-gereedschap!

Have fun!

En bedenk: ten behoeve van de tijd ga ik in redelijk grote stappen - een mooi masker kost wellicht meer tijd en vereist vaak meerdere selecties om samen uiteindelijk een masker te vormen (jaja, voordat Photoshop goeroes gaan zeuren dat ik veel te grove stappen neem LOL!) maar ja je wilt tenslotte weten hoe je snel haren vrijstaand kunt maken, toch? ;-)

En: laat vooral weten wat je ervan vindt en of je aanvullingen, tips ed. hebt die je hier op dit blog wil zien.

De volgende keer... weer InDesign tips!

UPDATE: Tweede voorbeeld met filmpje toegevoegd!
TIP: Niet in het filmpje, maar je kunt ook weer de 'truc' met het doordrukken-gereedschap toepassen om de randen van de haren natuurlijk!

3 opmerkingen:

DTP District zei

Geweldig dat je wat Photoshop skills plaatst Frans het wordt zeer gewaardeerd.

Unknown zei

Bedankt voor de tips Frans. Er zijn op internet maar weinig goede tips te vinden over moeilijk onderwerpen wat betreft PS CS5, maar gelukkig ben jij er!! Thanks, ga zo door!

jim zei

Hoe kopieerde je zo snel die achtergrond in een nieuwe laag?