27 juni 2014

InDesign CC 2014, Kuler en Exchange

.
Nu Adobe Exchange heeft vervangen door Adobe Add-ons is het deelvenster Adobe Exhange in InDesign niet langer werkzaam. Sterker nog: het zou helemaal niet meer mogen verschijnen in InDesign CC 2014!

Maar sommigen, waaronder ikzelf, zagen toch nog Adobe Exchange onder uitbreidingen staan, maar het is niet compatible met CC 2014.
Eigenlijk zou bij installatie van CC 2014 dit deelvenster dus moeten verdwijnen maar er blijkt een klein foutje op de Mac ooit te zijn geweest waardoor dit deelvenster Exchange in een verkeerde map terecht is gekomen en niet wordt verwijderd door de installatie van InDesign CC 2014.

Daarom moeten we het met de hand verwijderen. Als je dat doet: geen zorgen, onder CC (zeg maar 2013) blijft het gewoon werken!

Zorg dat je op de Mac de gebruikers bibliotheek zichtbaar hebt.
Ga dan naar: (gebruiker)/Bibliotheek/Application Support/Adobe/CEP/Extensions
(Bij een Engelstalig OS: (User)/Library/Application Support/Adobe/CEP/Extensions)

De kans is groot dat je daar Adobe Exchange ziet staan als enige extensie. In de prullenmand ermee!

Ook bleek dat veel gebruikers die voor Photoshop CC 2014 het vernieuwde (non-Flash) Kuler-panel via Adobe Add-ons hadden geïnstalleerd merkte dat onder InDesign CC 2014 Kuler was verdwenen!

Dit was een klein foutje dat in de tussentijd is verholpen maar daarvoor moet je wel Kuler in Photoshop weer eerst even verwijderen en opnieuw toevoegen:
Ga naar de Creative Cloud website en klik op je account en dan Add-ons (NL: Invoegtoepassingen).
Kies daar de door jouw verkregen add-ons. Kies Kuler Photoshop en verwijder deze. Installeer deze daarna meteen opnieuw.
Nu is Kuler ook weer beschikbaar onder InDesign CC 2014.Geen opmerkingen: