26 april 2011

Verankerde objecten en objectstijlen

.
In een eerder bericht heb ik het gehad over de nieuwe manier waarop je verankerde objecten kunt maken in InDesign CS5.5. In CS5 werken verankerde objecten bijna hetzelfde maar je zult eerst moeten knippen/plakken om het object te verankeren.

Heb je eenmaal een object verankerd dan is het verschil dus van CS5 ten opzichte van CS5.5 dat in CS5.5 het object blijft staan op de pagina waar het stond (maar wel 'meeloopt' als de tekst verschuift) en in CS5 het object in de tekst staat als inline object.

De meeste opties die je wilt voor een verankerd object is dat het in de marge naast de tekst staat, of altijd bovenaan marge/aflopend bovenaan of altijd onderaan marge/aflopend onderaan en dat daarbij rekening wordt gehouden met de linker en rechterpagina positie.

Voor al deze standaard opties heb ik objectstijlen aangemaakt!

Je kunt het voorbeeldbestand hier downloaden. Kies in je eigen document in het Objectstijlen deelvenstermenu de optie 'Objectstijlen laden' en selecteer mijn gedownloade bestand: je hebt nu de objectstijlen geïmporteerd. Laad je de stijlen zonder een document open te hebben dan staan de stijlen altijd klaar in elk nieuw document..

Geen opmerkingen: