13 februari 2012

Sprint 18 (DPS tools): een 'hotzone' hoeft niet meer!

.
Vooral een aanvulling voor degenen die bij mij eind december en begin januari een training DPS hebben gevolgd: we maakten daarin een voorbeeld van een 'pop-up' afbeelding die we met een 'sluitkruisje' weer konden sluiten.

Daar hadden we tot nu toe een 'fop-knop' voor nodig: een leeg kader dat bovenop het sluitkruisje moest liggen als een soort 'hotzone' die niets anders deed dan de afbeelding sluiten door naar een staat van een MSO (objectstatus) te gaan.

Maar met de update van half januari (de zgn. Sprint 18 versie) kan nu iets dat eerst niet kon: in een MSO gebruik maken van knoppen!

Dat betekent dat een sluitkruisje zelf onderdeel van een MSO kan zijn (in ons voorbeeld een afbeelding die gegroepeerd is met een sluitknopje, de MSO bestaat uit twee statussen: de groep en een leeg kader. Het lege kader is nodig om een toestand 'niets zichtbaar' te hebben).
Maar je kunt nu dus van het sluitknopje in de groep een button maken en die button laten gaan naar een bepaalde staat!
Dat betekent in het kort dat je de 'fop-knop' vanaf de laatste versie niet meer nodig hebt.

Dus in dit voorbeeld:
We maken een kader met afbeelding en we maken een kader voor sluitknopje. Die groeperen we. Dan tekenen we een leeg kader. Lege kader en groep selecteren we en zetten we om in een objectstatus. Deze MSO heeft dus twee statussen: leeg kader en groep. Dan dubbelklikken we op de groep om het sluitkruisje te selecteren en zetten dit kadertje om naar een knop. Daar hangen we dan de actie aan: Ga naar status > de lege kader status van onze MSO!
(Overigens voor interactieve Flash werkt deze werkwijze ook prima.)
BELANGRIJK: lees ook het stukje over de bugs in de Content Viewer op de iPad! Het is wachten op een geupdate app voor de iPad voordat je al de nieuwe mogelijkheden ook kunt zien op de iPad!


.

Geen opmerkingen: