28 april 2009

InCopy/InDesign: gebroken workflow herstellen via pakket


Een interessant probleem dat ik tegenkwam bij een van mijn klanten en dat ook van belang kan zijn voor andere InCopy-gebruikers;
Vraag me niet hoe (daar kom ik echt niet meer achter) maar de hele workflow was gebroken doordat een klant in InDesign had besloten om de InCopy tekst bestanden (in dit geval CS3 met .incx) op een bepaald moment in te sluiten ipv. ze als koppelingen te houden.
Bovendien was daarna de map met de Toewijzingen en oorspronkelijke incx bestanden ook van de harde schijf gewist.
Wat nog wel bestond was het InDesign pakket dat gemaakt was vanuit InCopy. En dat werken met Toewijzingen en vervolgens Pakket maken voor InDesign vanuit InCopy was de redding voor de InDesign gebruiker!

Dus samenvattend:
– De oorspronkelijke mappen bestonden niet meer met de Toewijzingen en incx bestanden
– De incx bestanden waren ingesloten in InDesign
– Er was nog wel het 'pakket voor InDesign' dat terug was gezonden via de redactie.


Ik heb het pakket opgevraagd en het InDesign document om te bekijken. Om alles recht te zetten kun je deze workflow aanhouden:

– Dubbelklik het pakket voor InDesign: de oorspronkelijke mappen om dit pakket in uit te pakken ontbreekt;
– InDesign vraagt of je de inhoud van het pakket dan ergens anders wilt uitpakken*. En dat is je redding! Geef een map op om uit te pakken.


– Open nu het InDesign document.
– Selecteer de ingesloten (of ontbrekende!) incx bestanden in het deelvenster Koppelingen.
– Kies in het uitklapmenu van het deelvenster Koppelingen de optie 'Opnieuw koppelen'.
–Selecteer nu het juiste incx bestand in de map waarin je zojuist het pakket hebt uitgepakt.
– Doe dit voor alle ingesloten (of eventueel ontbrekende!!) incx koppelingen.
– Sleep nu de opnieuw gekoppelde incx bestanden in het venster Toewijzingen en sleep ze op de ontbrekende Toewijzing (die dus ook was gewist) met het rode vraagteken erachter.
– Selecteer deze Toewijzing en kies in het uitklapmenu van het deelvenster Toewijzingen de optie 'Lokatie van Toewijzing wijzigen' en link nu naar de nieuwe map waarin je alles hebt uitgepakt en overschrijf de Toewijzing in die map. Werk nu deze toewijzing bij!
– Bewaar het InDesign document.

Je kunt nu weer van deze Toewijzing een nieuw 'Pakket voor InCopy' maken voor de tekstredactie. De workflow is nu weer hersteld.

*is de workflow gebroken maar bestaat de oorspronkelijke map nog wel (maar is bv. de naam veranderd) dan kun je ook linken naar die map.Geen opmerkingen: