7 december 2008

Info-tekst CS4 boek


Digitaal vormgeven: InDesign CS4
Uitgeverij: Easy Computing
Verschijningsdatum: 20 januari 2009
Bindwijze: Gebonden, volledig in kleur, gesatineerd
480 pagina's

ISBN: 978-90-456-4659-6
ASW: Algemeen boek
EAN: 9789045646596
NUR: Informatica algemeen (980)

InDesign is de defacto standaard geworden als het programma voor layout en vormgeving. Grote uitgevers als Sanoma, Quote en de Telegraaf groep gebruiken InDesign om week- en maandbladen vorm te geven. Ook elke televisiegids in Nederland is opgemaakt in InDesign, waarmee zo'n 80% van de bladen die je vindt in de winkel is gemaakt met InDesign.
In dit boek wordt het professioneel werken met InDesign uit de doeken gedaan, in overzichtelijke en helder geschreven hoofdstukken wordt ingegaan op alles wat je moet weten om met InDesign te kunnen opmaken: van simpele tekstadvertenties tot tijdschriften en lange documenten als jaarverslagen en boeken. Het boek kan gebruikt worden om als beginner kennis te maken met de mogelijkheden van InDesign maar ook om als gevorderde dieper in de materie te duiken. Ook de professional komt aan bod met verdieping in onderwerpen als XML en kleurmanagement. vele tips en trucs helpen de professional om efficienter en beter gebruik te maken van al het moois dat InDesign te bieden heeft.
Uiteraard worden de nieuwe functies van de laatste CS4 versie uitgebreid behandeld, maar ook voor de CS3 gebruiker biedt dit boek een zee aan informatie.
Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere: Tekstgebruik, tekststijlen, kleurgebruik, afbeeldingen gebruiken, lange document functies, praktisch werken met XML, hoe kleurmanagement in de praktijk te gebruiken, werken met lagen, afdrukfuncties, samenwerken in een werkgroep met InCopy en het genereren van een correcte PDF. Dit alles in heldere en duidelijke taal met vele voorbeelden en schermafbeeldingen.

Digitaal vormgeven: InDesign CS 4
Professioneel naslagwerk en leerboek
Alle nieuwe functies van CS4
Ook geschikt voor CS3 gebruikers
Professionele tips  & trucs
Duidelijke overzicht-pagina’s
Kleurbeheer
XML
InCopy workflow


Over de auteur
Frans van der Geest werkt als freelancevormgever en -trainer voor verschillende bedrijven en opleidingscentra. Voor Sdu Uitgevers verzorgde hij de opmaak van wetenschappelijke publicaties en via het vertaalbureau AzTech Solutions Hoofddorp heeft hij de opmaak verzorgd van vele vertalingen voor Philips Medical, Ericsson en Scania. Als freelancevormgever ontwerpt hij ook jaarverslagen, zoals voor Zorg en Zekerheid, een grote verzekeraar in Leiden en omgeving. Daarnaast heeft de auteur de huisstijlen voor Escape computers en SCS Statistical Consultancy & Support vormgegeven.
Als trainer heeft Frans van der Geest meegewerkt aan de omschakeling naar een PDF workflow met InDesign en Photoshop voor uitgeverij Sanoma in opdracht van First Center Almere. De trainingen InDesign werden gegeven aan vormgevers van tijdschriften waaronder Flair, Kijk, Cosmo, Autoweek, Donald Duck, Margriet, Yes, Playboy, Beaumonde en nog enkele andere publicaties. De opleidingscentra waar Frans van der Geest voor werkt zijn onder meer Opatel Opleidingen Rotterdam en First Center Almere. Daarnaast is Frans van der Geest regelmatig gastdocent via First Center aan de vakgroep journalistiek voor de Hoge School Utrecht.