21 januari 2011

Quark sneller dan Adobe op de iPad!


Je vraagt je wel eens af hoe het gaat met QXPress. Nou ze staan niet bepaald stil bij Quark!
Zo ben ikzelf al eens gedoken in de Flash-authoring tools (mooi Nederlands) en die steken redelijk boven de mogelijkheden van InDesign uit. Een ingewikkelde Flash-site bouwen met alle toeters en bellen, media, films, etc. is heel goed mogelijk in QXPress. Alleen niemand die zich dat eigenlijk realiseert...

Maar nu: Quark introduceert de mogelijkheid om vanuit QXPress publicaties te exporteren, direct, als app naar de iPad!

Daar waar Adobe nog behoorlijk zit te beta-testen (DSP) en de oplossing voorlopig niet echt in InDesign is geïntegreerd loopt Quark nu op Adobe voor waar het gaat om het publiceren naar Apple's iPad!

Een ontwerp voor papier en voor iPad kan wat betreft tekst-inhoud keurig synchroon worden gehouden (dus over meerde documenten) en kan allerlei 'rich content' zoals video, geluid en... animaties simpelweg direct in Quark worden gezet en naar de iPad worden gezet. Daar kan Adobe echt een puntje aan zuigen!

Als je de beta van DPS van Adobe voor InDesign ziet weet je dat dit niet echt een geïntegreerde oplossing mag noemen en alle animatie mogelijkheden van InDesign worden niet eens ondersteund... Quarks oplossing is een module voor QXPress zodat je gewoon in en met QXPress kan blijven werken.

Quark zegt zelf dat de oplossing klaar is voor gebruik en zeer binnenkort al te koop zal zijn!

Meer weten?
Hier is de link:

Jee... je moet er toch niet aan denken... weer terug naar Quark! ;-)

1 opmerking:

A. Schalke zei

Ik vraag me vooral af hoe het kostenplaatje eruit zal gaan zien. Daar waar Adobe nu een maandelijkse 'fee' gaat vragen voor de DPS, zal dit bij Quark alleen de aanschafkosten van het pakket inhouden?