30 mei 2012

E-mail programma openen vanuit Folio DPS of PDF op iPad met ingevuld onderwerp

.
Werk je met DPS (of, met interactieve PDF) dan weet je misschien al dat je een knop (button) kunt maken die als actie Ga naar URL heeft. Geef een website op en met een klik gaat je lezers naar de site. Wil je dat het e-mail programma opent zodat de lezer je een bericht kan sturen dan geef je als 'URL' op:
mailto:info@fvdgeest-dtp.nl

Maar je kunt, ook het onderwerp van je bericht invullen  Met een klik op een knop opent dan een met kant-en-klaar ingevuld onderwerp nieuw e-mail bericht in je e-mailprogramma.
Dit gaat echter makkelijker met het hyperlink-deelvenster en niet via een knop met actie Ga naar URL. Selecteer het kader of de tekst en kies vervolgens in het hyperlinks-deelvenstermenu de optie nieuwe hyperlink. Kies nu E-mail als optie en vul het onderwerp in.
Nadeel is dat je geen mooi rollover effect kunt maken voor een kader zoals bij een knop.
Wat zou moeten werken is een stukje HTML wanneer je een knop gebruikt, dit kun je knippen en plakken bij de Ga naar URL actie bij een knop, maar Mail van Apple heeft hier echter wat moeite mee op de Mac, in de v19 van DPS werkte het in ieder geval nog wel:

mailto:info@fvdgeest-dtp.nl&subject=Stuur mij meer informatiel!&body=Eventueel tekst al ingevuld in je bericht
.

Geen opmerkingen: