19 september 2013

Interface-taal instellen van InDesign

.
UPDATE MEI 2015: http://fvdgeest-dtp.blogspot.nl/2015/05/snel-wisselen-tussen-engelse-of.html

In een al wat ouder berichtje, zie hier op deze blog, heb ik beschreven hoe je onder CS6 de interface-taal van InDesign (en InCopy) kon veranderen van bijvoorbeeld Nederlands naar Engels.

Hoe zit het nu met InDesign CC?
Wel, dezelfde methode als eerder beschreven werkt nog steeds: ga naar wat nu ACC heet, de applicatie in je menubalk (Mac) of Tray (Windows). Kies daar Voorkeuren, dan Apps en stel de gewenste taal in.
Wacht even en je ziet dat in ACC nu de status van je programma's is veranderd in installeren. Download ze opnieuw. No worries: je vervangt of installeert niets! Je voegt alleen taalbestanden toe!
Verander nu de systeemtaal van de Mac of Windows van Nederlands naar Engels en start vervolgens InDesign/InCopy: deze starten nu in de taal van je systeem.
Er is nog een andere methode, beschreven op onder andere InDesign Secrets, en dat behelst het met de hand hernoemen van mappen. Met deze methode hoef je niets te downloaden noch je systeem-taal te veranderen: ga naar de programma-map van InDesign en zoek daar de map Presets. Daarin vind je weer de mappen InDesign Shortcuts Sets en InDesign Workspaces. In beide mappen vind je weer een map (als je alleen Nederlands had geïnstalleerd en nog geen andere taal) met de naam nl_NL. Hernoem beide mappen naar en_US om naar Engels te switchen! Je moet dan nog wel opnieuw je sneltoetsen en werkruimte even eenmalig instellen en klaar! Dit werkt ook voor CS6!

3 opmerkingen:

the Hanna zei

Beste Frans,
Ik ben ten einde raad. Ik heb beide methoden geprobeerd en er verandert niets. Bij het instellen van de taal in Adobe CC, verschijnt geen mogelijkheid om taalpakket bijkomend te installeren. En bij de 2e manier gebeurt er eveneens niets. enige ideeën? ik werk op windows 8.1 en jammer genoeg is computer in Nederlands ingesteld, waardoor eigenlijk het programma automatisch in het Nederlands geïnstalleerd werd. Ik heb dus bij het installeren geen mogelijkheid gekregen het om te kiezen in welke taal ik het wou installeren.

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Het kan nog eenvoudiger: zoek de map InDesign en daarin de map Presets. In deze map zie je weer twee andere mappen: Shortcuts en Workspaces. In elk van deze map zit een taalmap, in de Nederlandse versie:
nl_NL.
Verander deze naam twee keer (in Workspaces dus en in Shortcuts) in:
en_US.

De volgende keer start InDesign in het Engels.
LET OP: je moet wel al je voorkeuren opnieuw instellen!
Ook doen je sneltoetsen het niet en zie je geen vensters ed omdat je geen werkruimt hebt! Kies nu eenmalig 'Edit / Shortcuts' en kies daar de set 'Standaard'. Ga nu naar 'Window / Workspaces' en kies daar opnieuw je werkruimte, bijvoorbeeld 'Geavanceerd', ook dit hoef je maar eenmalig te doen.

Wil je InDesign weer in het Nederlands hebben, verander dan de naam van de taalmappen weer terug.

Unknown zei

Bedankt werkt ook prima met InDesign 2019