6 mei 2014

Auto-Save met Keyboard Maestro

.
Ook al bewaart InDesign op de achtergrond regelmatig je werk, er wordt mij toch vaak gevraagd waarom inDesign geen auto-save functie heeft. Tja, dat moet je aan de ontwikkelaars bij Adobe vragen natuurlijk maar de 'op-de-achtergrond-bewaarfunctie' wordt voldoende geacht daar.

Mocht je toch een auto-save functie toe willen voegen dan kan dat met het uitstekende (maar niet gratis, € 26,85) Keyboard Maestro.

Vanuit Keyboard Maestro kun je aangeven dat bijvoorbeeld om de 10 minuten een Save (Bewaar) wordt uitgevoerd als er wijzigingen zijn en InDesign op de voorgrond staat.

In de onderstaande schermafbeelding zie je de macro staan.Je kunt de macro ook nog uitbreiden met condities, bijvoorbeeld dat de als de naam van het bestandsvenster 'Naamloos' bevat de macro niet mag worden uitgevoerd. Zo gebeurt er niets totdat je zelf eerst een Bewaar als actie hebt 
uitgevoerd en het document een naam hebt gegeven:

De hierboven getoonde makro kun je hier downloaden als je Keyboard Maestro al hebt. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het te importeren in Keyboard Maestro. Je kunt de macro dan vervolgens zelf bewerken door de naam van het programma (CS6, CC) aan te passen, de Engelstalige Unnamed te gebruiken of de tijd aan te passen.
Geen opmerkingen: