31 maart 2015

Zelf startende en 'looping' animaties voor een FXL ePub

.
Hieronder zie je een van de negentien video's die als 'naslag' zijn te bekijken bij mijn cursus FXL ePub maken met InDesign.
Het gaat hier om animaties, zoals een diashow(!), die vanzelf starten en zich blijven herhalen (continu, of 'loop').

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik zie het bos nog amper door te bomen met het huidig aanbod. Ik maak vandaag een magazine met in-app purchase betalend met Adobe professionel, maar vraag me af of epub of Twixl een oplossing kunnen bieden als ik voortaan mijn magazines ook voor smartphones en evt zelfs webbrouwsers wil gaan aanbieden. Interactiviteit is daarbij een must.

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Een FXL ePub is niet geschikt voor (commerciƫle) magazines in een grote uitgave. Het is meer voor een 'losse' publicatie bedoeld. Aankopen, abonnementen en dergelijke zijn niet mogelijk, er zit geen 'uitgeefmodel' achter. Daar blijft DPS/Adobe Publishing voor.
De FXL maakt het wel makkelijk zelf publicaties te distriburen (gratis) via een download op de eigen server (je hoeft niet naar Apples iTunes Store!) maar je kunt het ook gaan verkopen in iBooks (zoals ikzelf doe met mijn InDesign boek).
Aangezien iBooks geen PDF accepteert is een FXL ePub ideaal: het is een ePub met behoud van vormgeving a la een PDF (maar dan met de mogelijkheid om allerelei interactiviteit toe te voegen!)
Zo maak ik een interactief jaarverslag voor een zorgverzekeraar die alleen intern mag worden gedistribueerd: ideaal dus met een FXL ePub. Bovendien kunnen we die ePub 'unzippen' en als HTML5 plaatsen in een website. Jawel, een interactieve website maken in InDesign dus eigenlijk.