19 april 2016

Lijn aan de zijkant van tekst? Achtergrondkleurtje?

.
InDesign CC 2015 had als nieuwtje de Arcering-functie waarmee je een alinea gemakkelijk van een achtergrondkleur kon voorzien, een beetje zoals in MS Word.

Maar wilde je een lijntje in de kantlijn zetten, dan werd het heel, heel lastig en moest de trucendoos open...

Maar DTPUtils (http://dtputils.com/products/view/1) heeft een prachtige plug-in die veel en veel meer opties biedt dan de ingebouwde arcering-functie van InDesign en... die ook mogelijk maakt in oudere versies zoals CS6! Sterker nog: t/m CS3 zelfs.

Je kunt flexibel en zeer simpel allerlei kleuren, lijnen, arceringen, accenten en noem maar op aan een alinea hangen die ook over kolommen werkt!

Ik heb 'm gekocht (22 euro incl BTW), de centen meer dan waard!
(Een piepklein dingetje: alleen in het Engels, dus je hebt wat Engelse tekst in de NL versie van InDesign)
4 opmerkingen:

Unknown zei

Kan ook via alinea-arcering, en de waarden op minus zetten.

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Zeker. En nu combineren: én een zwarte lijn én een alinea-achtergrond... dan kom je toch snel uit bij deze plug-in voor het gemak!

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

En, Luc, extreem voorbeeld, maar probeer dit maar eens: een rood lijn van 2 pt boven, rechts en links een zwarte stppellijn, onder een blauwe lijn en een vulling van groen en alles met afgeronde hoeken. Dat kan NIET via alinea-arcering met inspringingen, met deze plug-in een fluitje van een cent!

Unknown zei

Dat klopt... maar het eenvoudige gebruik om bijvoorbeeld te anoteren kan wel via de alinea-arcering. De plug-in is natuurlijk super.