18 oktober 2017

InDesign CC 2018 is er !

.Jawel, alle nieuwe versie van de Creative Cloud zijn vanaf nu te downloaden. En jawel, de naam CC 2018 is 'gewoon'...  CC zonder jaartal in de CC app.
Maar, installeer je de updates dan heten ze gewoon CC 2018 op je harde schijf. Ach ja...

Anyway, InDesign 'nieuwe versie' biedt vooral bugfixes maar ook een paar interessante opties voor de vormgever:
Eindnoten! Jawel, eindnoten zijn er nu ook naast voetnoten. Je kunt uiteraard per artikel, of hele document nummeren en toevoegen. Video:
http://www.adobe.com/creativecloud/features.indesign-endnotes.socialshare.html?scid=social_20170920_74091967#indesign-endnotes
Font filtering: zoek op op gelijkende Serif of Sans Serif etc. lettertypen;
Grootte vastleggen in Objectstijlen: een hele fijne waarin je zowel de exacte positie als het formaat van objecten kunt regelen met een objectstijl! Dit is wat anders dan de exacte positie van een verankerd item, maar ook in een verankerd object kun je nu de exacte grootte bepalen via een objectstijl;
Alinearanden: we hadden al alinea-arcering, we hebben nu ook alinea-omlijning of alinearanden zoals Adobe het noemt. Uiteraard zijn randen en arcering prima te combineren!

Verder verbeteringen bij HTML-export (Classes niet of wel meegeven is nu mogelijk) en toegankelijkheidsfuncties bij PDF.

Ik kan hier screenshots neerzetten, maar ik heb alle verbeteringen in een mooie PDF staan, gratis te downloaden! Voor de kopers van mijn CC 2017 boek: deze bijlage is voldoende, hoewel mijn boek is geupdate en NU te koop is (!!) kun je met het CC 2017 boek en de bijlage prima vooruit!

Download de CC 2018 bijlage hier gratis:
https://www.dropbox.com/s/ac1v77nvpwng7lt/BIJLAGE_CC2018.pdf?dl=0Geen opmerkingen: