10 oktober 2023

InDesign 2024... mweh...

 .

InDesign 2024 is uit.

En? Is er wat nieuws? Nou als je de de website van Adobe mag geloven wel: Auto styling! Maar ga je op zoek naar die functie... ontbreekt!

Sukkels bij Adobe hebben de Engelstalige tekst van de website gewoon lekker vertaald naar het Nederlands, dus ook de functie 'Automatisch stijl toepassen' Maar die is er alleen voor de Engelstalige versies!! Ja, Duitse versies kunnen de functie nu ook als 'beta' gebruiken', andere talen niet!

Adobe blundert dus (weer)...

UPDATE: Er is nu een tekst toegevoegd die vermeldt dat deze functie alleen in de Engelse en Duitse versies is te vinden. Maar waarom dan tóch die functie vermelden op de Nederlandse site… onbegrijpelijk.

Andere dingen? Ja je kunt bij exporteren naar jpg enz een achtervoegsel opgeven, je kunt spreads verbergen (nutteloos en ook nog eens half uitgevoerd: zo worden inhoudsopgave- en kruisverwijzingen niet eens aangepast wanneer je een spread verbergt, echt nutteloze functie), is er een tekst zoek-functie voor Publish online documenten en een nieuwe composer engine voor talen in het Midden Oosten.

Kortom: mweh...

Wel wat bugfixes die dus niet meer gefixt gaan worden in 2023.

Diep teleurstellend...


1 opmerking:

walter bravenboer zei

En ondertussen open ik in Affinity Publisher een pdf bestand en kan het bewerken.
We betalen een boel geld voor software, maar we kunnen de laatste updates niet eens gebruiken omdat onze hardware niet verder gaat dan Mac High Sierra...
(niet alle macs, maar ons team moet nu eenmaal met elkaars documenten kunnen werken)