30 mei 2009

Tekstwijzigingen bijhouden in InDesign
Het is al mogelijk in InCopy: het bijhouden van tekstwijzigingen. Zo kun je altijd in een later stadium van bewerking zien wie, wanneer welke tekst heeft verwijderd en/of toegevoegd. Deze wijzigingen kun je dan weer verwerpen of definitief accepteren.
Wanneer je in een InCopy/InDesign workflow samenwerkt dan worden de tekstwijzigingen die worden doorgevoerd in InDesign ook bijgehouden. Alleen in InCopy kun je deze wijzigingen echter tonen; bovendien moeten de teksten in het InCopy formaat (zoals incx in CS3) worden geplaatst.

Nu is er echter een plug-in die het standaard mogelijk maakt om wijzigingen direct in elke tekst in InDesign zelf bij te houden en te tonen, verwerpen of te accepteren.

De plug-in, Ctrl-Changes, is er in drie varianten: voor eenvoudig bijhouden tot en met werkgroep ondersteuning. Je kunt dan in InDesign direct op het scherm de wijzigingen tonen of in een apart venster bijhouden per gebruiker.

Meer informatie en demos vindt je hier.Maar... wellicht dat CS5 de Track Changes van InCopy ook in InDesign volledig implementeert!
Geen opmerkingen: