8 maart 2010

Tekstomloop om kader met ronde hoeken


Ik liep er zelf tegenaan: een kader met afgeronde hoeken wil ik tekstomloop geven. Zolang het een kader is zonder een afbeelding erin gaat dat prima. Maar zodra je een afbeelding in het kader plaatst is de tekstomloop de ronde hoeken 'vergeten'...

Dat komt omdat zodra er een afbeelding in het kader komt te staan, de tekstomloop om vorm uitgaat van de afbeelding en niet meer van het kader!

Hoe dit op te lossen? Uiteraard zou je de afbeelding een masker kunnen geven gelijk aan het ronde hoek effect maar dat is niet praktisch.

Oplossing 1:
zet het kader om in een kadervorm met de pathfinder!

Nu loopt je tekst weer om de ronde hoeken heen omdat het kader nu een vorm is met afgeronde hoeken. Je kunt er gerust een afbeelding inzetten.
Oplossing 2:
Maak een illustratiekader met afgeronde hoeken, bijvoorbeeld een waarde van 6 mm. Plaats hierin de afbeelding. Maak nu een tweede even groot kader met afgeronde hoeken met dezelfde waarde (in dit voorbeeld dus 6 mm). Kopieer kader 1 met afbeelding en gebruik Plakken in om het geheel in kader 2 te zetten . Nu loopt de tekst ook om de afgeronde hoeken heen!


1 opmerking:

André Mesker zei

Goeie tip! Dank je wel. :-)