3 oktober 2011

Adobe DPS naar iPad: nu eindelijk betaalbaar!

.BREAKING! Adobe DPS naar iPad: Single License


BREAKING2: Woodwing omarmt Adobe DPS als de oplossing!

Vandaag 3 oktober 2011 lanceerde Adobe op de Adobe Max bijeenkomst een nieuwe mogelijkheid om met InDesign publicaties te maken voor de iPad (en andere android tabletten)... die betaalbaar zijn voor ook ons gewone, kleine freelancers, uitgevers en ondernemers!

Tot nu toe moest je een dure Enterprise account hebben om echt naar de iTunes Store te kunnen publiceren. Niet langer dus!

Vandaag maakte Adobe bekend dat er een nieuwe SINGLE LICENSE mogelijk is voor Adobe DPS: je kunt nu eenmalig een magazine/jaarverslag/smoelenboek/reisverslag en noem het maar op echt publiceren voor de iPad/iTunes voor 395dollar!


Jawel: 395 dollar. Je hebt wel een jaaraccount van Apple nodig als ontwikkelaar, 99 euro per maand dat komt er wel bij, maar denk eens aan: een prachtige almanak die al je leden (maar ook ieder wie dat wil) direct kunnen aanschaffen via iTunes als een echt magazine! Vraag er 5 euro voor, dan krijg je ook nog geld binnen en wordt het echt betaalbaar.

Je hebt dan ook de toegang tot de Folio Producer Tools die ook eerst waren voorbehouden aan Enterprise accounts!
Met Viewer Builder kan nu iedereen zijn publicatie samenstellen.

Je krijgt een serienummer dat een eenmalige publicatie mogelijk maakt MAAR je kunt die wel updaten als er foutjes instaan of als Apple iets weigert (had je het woordje sex misschien op de voorkant staan?). Echte oplopende versies kosten natuurlijk per versie weer 395 dollar.

Wil je meer dan 1 publicatie, dan kun je ook een maand een licentie nemen voor 495 dollar, je hebt dan wel hogere kosten maar je kunt in die maand meerdere publicaties maken (je betaalt dan wel weer extra voor de oplage); eigenlijk het 'oude' model maar daar zat je altijd minstens een heel jaar aan vast.
En: je krijgt nu standaard GRATIS (jawel:gratis!) een ONBEPERKT aantal Folio's dat je via Acrobat.com kunt uploaden!
Folio's kun je delen met iedereen die ook een Acrobat.com account heeft: deze gebruikers kunnen via de Content Viewer van de iTunes store dan de folio's naar hun iPad downloaden, die mogelijkheid kost nada, niks! Deze mogelijkheid had je al maar je kon maar EEN folio onderhouden via de gratis Acrobat.com account. Wilde je 20 folio's dan kostte dat je incl. BTW 15 euro per maand. Ik had zo'n 20 folio account - en die heb ik dan ook meteen opgezegd want niet meer nodig!

Maarrrrr...
Bij de lancering alleen nog maar in Amerika :-(
Goed nieuws: Adobe beloofd very, very soon (een paar weken) voor ons gewone Europeanen

Adobe heeft in ieder geval goed geluisterd!

En dat betekent ook onmiddellijk dat je je afvraagt wat de peper, peperdure oplossing van Woodwing gaat doen!
Wel het antwoord op die vraag zal je verrassen:

WoodWing Software today announced an agreement with Adobe Systems Incorporated to integrate Adobe Digital Publishing Suite into the WoodWing Enterprise Publishing System and solely resell the Enterprise and Professional Editions of Adobe Digital Publishing Suite as a Value Added Reseller.
Lees hier de mededeling van Woodwing zelf


Dat was nou de 'shake out' waar je eigenlijk op kon wachten! Eerder op dit blog heb ik altijd iedereen aangeraden om je wel goed te informeren over iPad/DPS en er kennis van te nemen en zeker wat mee te gaan spelen maar nog niet om er als freelancer of klein bedrijf geld in te steken.
Vandaag weet je waarom dat mijn advies was!
Maar vanaf vandaag: ga los!!!

De site van Adobe zelf om de details nog eens door te lezen:
http://www.adobe.com/products/digitalpublishingsuite/features/index.html?digital_publishing=single

.

1 opmerking:

Wim Ruberg zei

Schitterende berichten allemaal Frans!
Dat belooft in ieder geval veel goeds voor de digitale toekomst.