9 oktober 2011

Wim Ruberg: OPEN4PRINT met InDesign Server

.
OPEN4PRINTOpen for Print is een internet-software pakket welk de gebruiker via een interface in verbinding stelt met InDesign Server CS5.

Via de browser en een persoonlijke verbinding log je in op de interface en kun je – de op de server reeds aanwezige – templates openen en er een persoonlijke versie van maken.
Alles hierbij gebeurt in WYSIWYG modus.

De templates dienen vooraf te worden aangeleverd door de klant met daarbij de gebruikerswensen, welke noodzakelijk zijn om alleen de “te wijzigen velden” selecteerbaar te maken en te bepalen wat er met de inhoud mag gebeuren. Overigens is alles wat in InDesign CS5 mogelijk is, ook hierbij  mogelijk, indien toegestaan (zie verder).

Denk hierbij ook maar eens aan een databank met hoge-resolutie afbeeldingen om te selecteren in de diverse (seizoens)publicaties, waarbij zelfs uitgebreide aanpassing aan het beeld mogelijk is.

Uiteraard wordt de winst het grootst door van een vaste template regelmatig terugkerende publicaties te maken en deze volledig onder eigen beheer en indeling tot een HR-PDF-document te produceren. Visitekaartjes, flyers, posters.

Maar ook compleet gerede producten kunnen via de software worden besteld, zoals handleidingen etc. Handig voor overkoepelende organisaties die diverse kantoren van – vaak hetzelfde ogende (huisstijl) – producten moeten voorzien.

Aan de op de server aanwezige template kunnen diverse restricties (policies) voor gebruikers worden gekoppeld. Bijvoorbeeld een selectief aantal beschikbare “alinea- en karakterstijlen”.

Omdat veel elementen op een complexe wijze onder stijlen wordt gevangen is het niet noodzakelijk om al deze “hulp-Karakterstijlen” te tonen, maar alleen de voor de gebruiker “interessante” stijlen.

Een uitgebreidere engelse beschrijving van de werking van OPEN staat op http://open4print.com/.


Wim Ruberg

.

Geen opmerkingen: