13 juni 2015

Rasters (gridified tool) en witruimte

.
Tijdens het tekenen van kaders of tijdens het plaatsen van meerdere afbeeldingen kun je gebruik maken van de raster-gereedschappen: sleep een kader of de eerste afbeelding, laat de muisknop NIET los en toets met de cursor-toeten omlaag of omhoog om rijen en kolommen toe te voegen.

Maar je kunt de witruimte, de afstand, tussen de kaders beïnvloeden. De makkelijkste manier is om te gaan naar het menu Layout / Marges en kolommen en daar de waarde in te stellen bij Tussenruimte. Dit bepaalt de witruimte tijdens het slepen:
Wil je tijdens het slepen de witruimte echter meteen aanpassen, dan moet je wat acrobatische toeren met je vingers gaan uithalen: laat de muisknop niet los, houd de toetsen Cmnd-Spatiebalk op de Mac of onder  Ctrl-spatiebalk onder Windows ingedrukt, gebruik nu de cursortoetsen omhoog/omlaag en Links/Rechts om de witruimte te wijzigen tussen rijen en kolommen. Ben je tevreden, laat dan deze toetsen weer los  om weer terug te keren naar het aantal rijen en kolommen dat je kunt aanpassen met de cursor-toetsen!

Geen opmerkingen: