19 januari 2018

Open je InDesign idml-bestand in... QuarkXPress 2017!

.
Adobe lanceert wel eens wat ze noemen experimentele technologie: nog niet helemaal af, maar goed genoeg om alvast te testen: denk aan Publish Online destijds in InDesign of de nieuwe manier want 'upscalen' in Photoshop.

Quark doet nu ook zoiets in de maandag te uit te brengen update voor QuarkXPress 2017: het maakt het mogelijk om InDesign idml-bestanden te openen direct in QuarkXPress!

In QuarkXPress kies je Archief, Nieuw, Project van idml.

Je krijgt dan duidelijk te zien dat de functie nog in beta-stadium verkeerd. Klik op I want to try the beta en open vervolgens je idml-bestand.

Het resultaat kan verschillen, en je zult altijd nog wat werk hebben om alles wat bij te werken en de functies van QuarkXPress te gebruiken die InDesign niet heeft en, natuurlijk, omgekeerd dingen te 'repareren' van functies die QuarkXPress weer niet heeft (horizontaal centreren in een tekstkader bijvoorbeeld).
Omdat het nog het stempel 'beta' heeft zijn er (nog) zaken die niet mee worden genomen (zie onderaan dit bericht) maar dat zal in de komende tijd met updates steeds beter worden en vast in QuarkXPress 2018 uit de beta-fase komen.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van het InDesign-document en het resultaat van de idml in QuarkXpress: kleuren, stijlen, stramienpagina's enzovoort komen keurig mee. Hoe complexer het brondocument (Transparantie, genummerde lijsten enzovoort) hoe meer je zult moeten nabewerken uiteraard:


INDESIGN:QUARKXPRESS:INDESIGN:


QUARKXPRESS:INDESIGN:

QUARKXPRESS:

Op dit moment worden tabellen helaas nog niet ondersteund: je ziet in het laatste voorbeeld dat de tabel op de laatste pagina simpelweg verdwijnt; kortom we zijn er nog zeker niet, maar het is een begin met veel belofte!


Hier een overzicht van de huidige stand van zaken (zal dus steeds weer worden bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden!)

---
For now, this is supported:
- Pages and Page orientation
- Facing Pages
- Master Pages
- Section Name
- Master Guides and Grid
- Item Types (text box, picture box and none box) with angle and skew
- Frame, Color, Shade, Opacity, Corner Radius, Corner Styles of boxes
- Blend Modes
- Suppress Output
- Image attributes such as Angle, Skew, Image Background Color, Shade, Opacity, Blend Modes, Flipping, Scale Across, Scale Down, Offset Across, Offset Down
- Clipping Path of images
- Embedded Images and Image Link Path for non-embedded images
- Text Formatting such as Font Size, Font Color & Shade, Bold, Italics, Underline, Strikethrough, Small Caps, All Caps, Text Scaling, Baseline Shift, Text Alignment, Text Shading
- Style Sheets
- Columns and Gutter Width
- Hyphenation
- Kerning, Tracking and Leading
- Ligatures, Indents, Drop Caps, Space Before, Space After, Lock to grid, Rules, Insets
- Columns Span
- Bezier Items, Lines and Shapes
- Text on path
- Runaround
- Item Styles
- H&J's
- Dashes & Stripes
- Locks
- Layers
- Gradients
- Master Page Items
- Text Box Linking and Unlinking
- Gradients
- Text Stroking
- Stylistic Sets
- Guides

InDesign Features Not Yet Supported
- Bullets and Numbering (just partially working)
- Tables (are currently being ignored)
- Drop Shadow (are currently being ignored)
- Hyperlinks and Anchors (are currently being ignored)
- Underline Styles (are currently being ignored)
- Optical margin alignments ((are currently being ignored)
- Tables of Content (are currently being ignored)
- Variables (are currently being ignored)
- Indexes (are currently being ignored)
- Tagged content (text ignored)
- Digital Layout with all interactivity types (are currently being ignored)
- Cross References (are currently being ignored)
- Track Changes (text ignored)
---7 opmerkingen:

villevoye zei

Ha ! Wat een grap :-) Alsof dit gebruikers over de streep trekt ? Ben bang van niet...

Het in InDesign kunnen openen/converteren van XPress-bestanden was destijds een soort 'teken' (vanuit Adobe) van welwillendheid en vertrouwen, waar uiteindelijk bitter weinig mensen concreet gebruik van maakten. Wel wat, jazeker – maar het was geen keihard argument in de overweging.

Laten we het aantal InDesign-gebruikers dat hier gebruik van zou willen maken eens grofweg kwantificeren:

- men moet al intensief werken met InDesign en bestaande bestanden willen behouden;
- men moet een soortgelijk pakket zoeken, anders kies je simpelere tools (zoals Canva.com);
- men moet een hekel hebben aan de abonnementen van Adobe of de prijs te duur vinden;
- men moet terug willen keren naar dat nukkige XPress òf een nieuw pakket willen leren;
- men moet veel integratie van andere Adobe-software kunnen missen;
- men moet vertrouwen hebben in de kapsones van Quark.

Bovendien mag je wellicht los van de genoemde "conversie-problemen" allerlei ander typisch QuarkXPress-ongemak voor lief nemen. Want hoe zit het intussen met de volgende irritante workflow- en opbouw-problemen:

- geen Undo op cruciale momenten;
- geen Lagen in de Master-pagina;
- de idiote werking van Alinea-stijlen;
- moeilijk doen over transparantie...

Okay, je krijgt dan wel uithangende opsommingstekens en wat Photoshop-achtige correctie-mogelijkheden voor pixel-beelden. Maar ik durf in te schatten dat het totaal aantal potentiële switchers dat door bovenstaande trechter heen druppelt en kiest voor XPress uiteindelijk nihil zal zijn.

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Ik denk ook niet dat het in groten getale publiek zal doen switchen, althans niet in Nederland. In de, besloten, Facebook groep van QuarkXPress gebruikers is echter, uiteraard, een heel ander geluid te horen; daar stond dit op nummer 1 van de wishlist. Overigens zie ik wel dat in de genoemde groep de kennis van de meeste is blijven hangen in de jaren 90.... vandaar dat ze nog QXPress gebruiken denk ik wel eens.
Beoordelen we het pakket ‘los’ van InDesign, dan is het met name op het intractief/ePub/HTML toch echt een prachtprgramma beste Peter, Bob Levine is een van de bekende InDesigners die zeer te spreken is over QXPress bijvoorbeeld.
(Overigens, in de InDesign Secrets Facebookgroep duiken de verhalen op van gebruikers die op hun werk worden geconfronteerd met baasjes die van de CC abo afwillen...)

walter bravenboer zei

Ik merk zelf hoe lastig het is met Adobe, wij gaan hier echt niet over op een abonnement, dat betekent wel dat we achter lopen met versies, maar er zijn steeds meer programma's die naar abonnementen gaan, zoals Office, Pitstop e.d.
Dat betekent als bedrijf ettelijke honderden euro's extra per maand, dat is gewoon in deze tijd niet op te brengen.
CS6 doet eigenlijk alles wat we willen, als ik naar de nieuwe versies kijk, zie ik weinige echt geweldige dingen. Ik weet wel dat als we gewoon de normale update konden aanschaffen, dan hadden we dit nu wel gedaan.

villevoye zei

Het is al bijna 5 jaar geleden dat Adobe volledig naar hun cloud (abonnementen) is geswitcht. Met CS6 was het een optie, maar met CC was het definitief. Ik kan natuurlijk niet in iemands bedrijfsmatige portemonnee kijken, maar kennelijk vind je 50 piek (ex. BTW) per maand voor je tools dus teveel.

Als je destijds vanaf een CS3 (2007) of CS4-versie naar CS6 (2012) zou upgraden, dan kostte dat iets van € 2.000 (Master Collection). Dat komt neer op € 400 per jaar. Adobe CC kost (ook al 5 jaar lang) € 600 per jaar. Het enige wat beduidend goedkoper was, dat waren de deel-suites, zoals alleen de video-software, of de standaard-suite voor print-media. Als die laatste toen en nu nog steeds meer dan genoeg voor je werk was en is, dan kan je inderdaad gerust blijven 'hangen' in CS6. Niks nieuws onder de zon !

Maar de optelsom van [1] àlle tools voor allerlei oude en nieuwe media, [2] altijd de nieuwste features binnen handbereik, [3] diverse cloud-diensten (die steeds krachtiger en waardevoller worden) en [4] bijna 1200 font-families paraat via Typekit, dat is toch geen gek bedrag voor een multimediale professional ?

wilson zei

HOE IK VEROVERDE MET DE HULP VAN DE KRUIDEN!
Ik had nooit gedacht dat het een mirakel zou zijn op internet totdat ik Contact met de grootste Olokun-godin binnenging, ik deed het uiteindelijk met de hulp van haar spirituele kracht die werd aanbevolen door een dame in het centrum van de baby, die haar eerder hielp, ik heb nooit geloofde dat het echt was totdat ik het nu bevestig omdat ik het heb
Ik heb zoveel dingen geprobeerd om ervoor te zorgen dat ik meteen zwanger ben, maar geen geluk
neem contact met hem op. Hij maakte enkele geestelijke gebeden en stuurde me een kruidengeneesmiddel
Ik nam, ik werd drie weken later zwanger en nu moet ik een zoon laten zien. Heel erg bedankt priester en ik beveel de grootste olokun-godin aan voor iedereen daar buiten, zij is bereid om een ​​kind van haarzelf daarbuiten te hebben.

Contact voor hulp is ook echt en krachtig, ik heb het bevestigd, neem contact met hem op als je geconfronteerd wordt met een dodelijke ziekte in de e-mail: drokokospellhome@yahoo.com


1.GONORRHEA
2. HIV / AIDS
3. LAGE SPERM COUNT
4. MENOPAUSE ZIEKTE
5. EPILEPSIE
6. ASEPSIS
7. KANKER
8. ANXIETE DEPRESSIE
9. ZWANGERSCHAP PROBLEEM
10.BARENESS / INFERTILIT
11. CIRRHOSE
12.TUBERCULOSIS
13. DARIALEHEIDSZIEKTEN
14.ALZHEIMERS
15. CHRONISCHE OBSTRUCTIEVE PULMONEN
16.HERPES
17.ARTHRITIS
18.ALS
19.DIABETES
20. GEWICHTSVERLIES
21. FINANCIËLE SPELL
22.BUSINESS SPELL
23.LOTTERIJ SPELL
24. PROMOTIE-SPEL
25.SPIRITUELE REINIGING
26FYSISCH .REKENEN
27.LOVE SPELL (EX-BACK)
Heeft u problemen in uw huwelijksleven?
Wil je academisch gezien eervol goed zijn? of je wilt je Ex-lover terug Contact via: drokokospellhome@yahoo.com en je zult je eigen goede getuigenis delen

blogger zei

Ik wil gewoon een snel advies geven aan iemand die moeite heeft in zijn of haar relatie om contact op te nemen met Dr.Agbazara, omdat hij de enige is die in staat is om gebroken relaties of gebroken huwelijken binnen een tijdslimiet van 48 uur terug te brengen. met zijn spirituele krachten. U kunt contact opnemen met Dr.Agbazara door hem via zijn e-mail te schrijven op ( agbazara@gmail.com ) OF te bellen / WhatsApp hem op +2348104102662, in elke situatie van het leven waarin u uzelf vindt.

Nick zei

Je website is echt geweldig. Ik wil graag iets delen. ActiveCampaign is veruit het beste e-mail marketing bedrijf waarmee ik ooit heb gewerkt. 110% klante nondersteuning. lees het volledige artikel over deze software.