6 februari 2018

IDML en Quark: de Badia manier

.
In het vorige bericht heb je kunnen lezen dat Quark aan het testen is geslagen met idml import.
maar al langer op de markt, en met een uitgebreidere functionaliteit dan QuarkXPress 2017 zelf, is Badia IDML-import.

Niet alleen kun je met deze plug-in in een keer een batch idml-bestanden in één keer importeren, je kunt ook van alles instellen met betrekking tot de conversie:En Badia ondersteund een hoop meer dan de beta-versie van idml van Quark zelf, wat dacht je van... tabellen!

Hieronder zie je vervolgens het InDesign document, het resultaat met de beta-versie van idml import van Quark zelf en daaronder de versie van Badia (let op de tabel op de laatste pagina!).
maar er zijn ook verschillen: zo bleek Badia niet de Span Columns functie te ondersteunen (zie de eerste kolom links op de eerste linkerpagina).


InDesign:
Quark IDML:
Badia IDML:
Nabewerking is dus met beide oplossingen altijd nodig! Zo zie je hieronder het resultaat wanneer je Span columns weer aanzet in de alineastijl:Badia heeft een demo-versie die je hier kunt downloaden:
http://idmlimport.badiasoftware.com

1 opmerking:

Unknown zei

Een prima naslagwerk, het handboek voor InDesign. Het stuk over werken met GREP vond ik mateloos interessant. Nu vond ik in uw blog al een stukje over telefoonnummers goed opmaken met GREP. Maar...
Een ik heb nu een lang verhaal met allerlei telefoonnummers die op verschillende manieren geschreven zijn. Bijvoorbeeld (0181) 123456, 0182 123456, 123456, 0183-123456, 0181 12 34 56, enz. enz.
Mijn klant wil alles naar één uniforme schrijfwijze (0180) 12 34 56, dus met wit tussen cijfers.
Is dit met GREP op te lossen? Ik kan na dagen zoeken op internet in iedergeval niets vinden...