27 mei 2010

PlakbandjesEen leuk effect om te maken in InDesign: een plakbandje voor je foto's.
Ten eerste heb ik een polaroid effect toegepast op een afbeelding: Leg de afbeelding op een groter wit vlak en leg de afbeelding hierop. Geef de afbeelding als effect een Schaduw binnen (Inner shadow).

Teken nu een rechthoek en vul deze met een grijskleur (bijvoorbeeld 20, 15, 25, 0)
Teken de scheurrand: teken nu met het Veelhoekgereedschap een klein driehoekje. Vermenigvuldig de driehoekjes totdat je 'tandjes hebt' Groepeer alle tandjes en gebruik de pathfinder om er één vorm van te maken, dit laatste is nodig omdat je geen gegroepeerde objecten kunt 'happen' uit een ander object straks met de pathfinder!Kopieer de scheurrand en roteer deze 180 graden.
Leg nu de twee strookjes met tanden bovenop het grijze vlak en selecteer alle drie (twee groepen 'tandjes' en het vlak). Gebruik nu de Pathfinder opties om de voorgrond uit de achtergrond te knippen.
Pas nu een slagschaduw toe (kleine afstand en niet al te dekkend). Zet de overvloeimodus (blend modus) eventueel op Zacht licht (Soft Light) – dit hangt een beetje van de kleuren van de foto af – en maak het plakbandje wat transparant.


Roteer het plakbandje zoals gewenst.
Kopieer en roteer opnieuw.

1 opmerking:

Wim Ruberg zei

Leuk effect Frans.

Overigens een schitterende uitleg van de nieuwe functies in ID CS5 gisteren in Amsterdam.
Ik heb genoten.