23 mei 2011

Flash? neuh, Hype in HTML5!

.
Voor de iPhone en met name de iPad was mijn homepage voor mijn website een Flash-animatie.
Nu is deze vervangen door eenvoudige HTML5. Dit is nog steeds een omzetting van wat ik zelf kon doen in een Flash timeline.

Maar nu is er een eenvoudig programmaatje om animaties direct te maken met een timeline in HTML5! Het heet Hype, info hier, en is in de Apple Store te koop.

Eenvoudig en simpel, zeker: maar wie kent de eerste versie van Flash nog, toen het van Macromedia was? geen scripting maar heel simpel nog. Wie weet is Hype het begin van iets moois.

Je kunt in een paar minuten (in mijn geval nog geen 6) een HTML5 animatie in elkaar zetten zonder een regel code te schrijven.

Het probeerseltje van mij vind je hier.

Let wel: alleen goed te bekijken in een volledig HTML5 ondersteunende browser als Safari! (In Firefox en Google Chrome speelt bijvoorbeeld de eerste animatie niet, in zowel Firefox als Chrome is het perspectief van het omslag weg en bij Firefox ook nog eens de reflectie)..


4 opmerkingen:

walter bravenboer zei

Deze tip kreeg ik op het prerelease forum:
http://www.sencha.com/products/animator/

gratis en voor niets!!!

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Ja die had ik ook al gezien, volgens mij nog beta toch?
Ach, als we straks vanuit Flash zelf makkelijk naar HTML5 kunnen is alles opgelost ;-)

walter bravenboer zei

Ik heb nu toch ook maar Hype gekocht, niet duur en inderdaad zelfs voor een animatie-noob als ik erg mooi, ideaal. Ze zouden er wat meer reclame voor moeten maken, veel makkelijker dan flash...

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Ja werkt simpel he? Er is alweer een kleine update verschenen. Nu alle browsers nog HTML5 ondersteunen en wie maalt er nog om Flash – nou ja, Flash kan wel meer en kan hele user interfaces maken natuurlijk ;-)