3 mei 2011

Overlay Creator in CS5.5: nieuwe deelvensters en.. je gaat betalen(!)

.
Eerder heb je hier al kunnen lezen over het deelvenster Overlay Creator voor het maken van interactieve inhoud voor bijvoorbeeld de iPad. Ook in het artikel in het laatste nummer van niDig Magazine heb je dit wellicht gelezen.

Maar in de uiteindelijke release zijn de deelvensters aardig gewijzigd!

Ook de Content Builder voor het maken van folio's bestaat niet meer: deze AIR-app is vervangen door het deelvenster Folio maken.

Wat blijkt: je kunt als gebruiker in InDesign maar één (1) folio maken! Wil je meer... dan moet je gaan betalen!

Dat is niet helemaal wat Adobe had beloofd: de tools zouden gratis zijn (zijn ze ook) maar je kon als vormgever wel zelf folio's aanmaken! Dat blijkt dus NIET meer zomaar gratis te kunnen!

Ik hoop echt dat Adobe dat laatste gaat veranderen en inziet dat dat niet zo slim is!..

3 opmerkingen:

walter bravenboer zei

Ik zag dat je ook in CS5 prima kunt werken aan .folio bestanden, en in combinatie met Acrobat.com
Maar je kan er maar eentje tegelijk maken? Dat geeft toch een optie om in ieder geval te 'spelen' en te oefenen, en ook voor demonstraties ;)
Op het prerelease forum stond een opmerking dat je bij een standaard abonnement tot maximaal 5000 downloads kunt doen, dit zou een flinke verbetering betekenen ipv de verplichte afname van 25000 vooraf. Misschien kan je ook eens kijken wat daarvan klopt? Dat betekent nog steeds een aanzienlijke 5900 dollar (veel te duur mijns inziens), maar iets minder hartverzakkend ;)

Wim Ruberg zei

Het lijkt haast wel of er afspraken tussen Adobe en Woodwing aan te pas zijn gekomen...
Iets voor de NMA?

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

De Professional Edition van de Digital Publishing Suite is nu beschikbaar. De prijs van de oplossing bestaat uit een platform- en servicevergoeding.
De platformvergoeding voor Professional Edition-klanten bedraagt €355 per maand, met een jaarbedrag van €4.260 en biedt toegang tot basis Digital Publishing-diensten zoals hosting van een ongelimiteerd aantal titels per individuele uitgever en gebundelde Gold technische ondersteuning.

De geschaalde servicevergoeding wordt gebaseerd op het aantal gedownloade nummers per jaar. Een klant koopt vooraf een verwacht aantal downloads per jaar in, variërend van 25.000 tot 500.000 downloads per jaar.

25.000 downloads (€0,16/nummer) voor €4.000 per jaar
250.000 downloads (€0,11/nummer) voor €27.500 per jaar
500.000 downloads (€0,09/nummer) voor €45.000 per jaar