29 juni 2010

RTF naar ePub: beter en gratis


Ik heb het in deze link gehad over het converteren van RTF naar ePub bestanden met Legend Maker, maar er blijkt een nog veel mooier, in elke taal te zetten software en vooral GRATIS programma te zijn: Calibre!
Het kan als eReader fungeren maar zet ook keurig netjes RTF om naar ePub - of Kindle of... you name it!
Er is in Calibre van alles in te stellen naar je eigen wensen, en het is mogelijk om het ene ePub-bestandsformaat in een ander eReader-bestandsformaat te converteren.
Het programma is Open Source en werkt op Mac, Windows en Linux.

Meer info hier.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is een mooi programma in ontwikkeling, maar de standaard conversie is verre van goed. Ik maak zelf epubs via indesign/quarkxpress en omdat de klant wil dat het enigzins op folio lijkt, moet er ECHT het nodige gebeuren in het voor- (stijlen goed definiƫren en toekennen, cross-references maken etc) en natraject (css/xhtml bewerkingen). Pas dan gaat het er een beetje goed uitzien.

Ik prefereer het originele document of converteer een pdf naar indesign.

Korton, Calibre is (althans nu) een leuk hobby-programma, maar verre van ideaal in het professionele circuit. Maar ja dat vind ik......

Frans van der Geest zei

Ik ben het volledig met je eens, je moet dit bericht dan ook zien als vervolg op het bericht hier over Legend Maker en dat was weer naar aanleiding van iemand die op simpele wijze eenvoudige RTF-bestanden wilde omzetten. Dit programma, noch Legend Maker als een programma voor 'ons professionals' of als alternatief voor een 'goede' ePub vanuit InDesign, laat daar geen misverstand over bestaan! :-)